Nu de laatste dennennaalden de weg naar de vuilbak hebben gevonden is dit prille voorjaar het moment om ronduit te kiezen voor deze prachtige bloem: de amaryllis! Je kan je geen mooiere, grotere of sterkere bloem wensen.

Kleur en vorm

De bloemblaadjes van de amaryllis zijn heel bijzonder; ze lijken wel van prachtig fluweel. Ze zijn er in het wit, rood, roze, (zalm)roze, paars, oranje en tweekleurig. Meestal zitten er wel vier tot zes indrukwekkende bloemen aan de steel.
De amaryllis heeft geen blad, daarom noemen ze haar in de Verenigde Staten ook wel eens ‘Naked Lady’!

Symboliek

De amaryllis symboliseert trots en betoverende schoonheid, en geeft een gevoel van vriendschap en genegenheid. Echt een bloem om harten mee te veroveren dus!

Herkomst

Onze amaryllis komt oorspronkelijk uit Zuid- en Midden-Amerika en het Caribische gebied en is eigenlijk geen amaryllis. Wat wij amaryllis noemen, heet eigenlijk Hippeastrum. Deze stralende bloem is een afstammeling van de narcisfamilie en groeit uit een bol. De naam Hippeastrum komt uit het Grieks en betekent letterlijk ‘ridderster’, verwijzend naar de stervormige bloembladeren. Hippeus = ridder en astron = ster.

Wil jij deze ster in huis?

Verwen je zelf of iemand die je graag ziet door je bestelling te plaatsen voor woensdag voor afhaling op donderdag of vrijdag tot het einde van het seizoen, eind maart ongeveer. Ik maak voor jullie wekelijks de keuze in soort of kleur afhankelijk van het aanbod en de beste prijs/kwaliteit verhouding. Laat je dus verrassen! vanaf 32€.
Bestellen voor woensdag afhalen op donderdag en vrijdag! Info@deamarant.be
laten leveren kan ook tegen een afleveringsvergoeding van 10€ op afgesproken tijdstip.